Hirudotherapie

Hirudotherapie of bloedzuigertherapie

De bloedzuigertherapie is als geneeswijze al meer dan 3000 jaar bekend. Misschien gebruikten onze voorvaders deze wel eerder maar er was toen nog geen geschrift. Het was een puur toevallige ontdekking. Toevallig merkten mensen op dat zij zich na het zwemmen in open wateren, meren en rivieren veel gezonder voelden als zij door bloedzuigers waren gebeten en ze begonnen toen bloedzuigers voor eigen genezing te gebruiken. Voor geneeskundige doeleinden kunnen slechts 3 soorten gebruikt worden.

Wat doet de medische bloedzuiger eigenlijk?

Heden ten dage kan de biochemische wetenschap al op veel van deze vragen antwoord geven. De bloedzuiger is een geniaal voortbrengsel van de natuur. Als de bloedzuiger een keer gegeten heeft, dan kan ze zonder eten 2 tot 3 jaar in leven blijven. Een bloedzuiger produceert complexe biologische actieve stoffen zoals hirudine, chemotripsine,destabilise enz. Er werden al bijna 100 werkzame stoffen in het speeksel van de bloedzuiger ontdekt. Medische bloedzuigers zijn uitstekende minibiologische farmaceutische fabriekjes. De bloedzuigers zuigen zich vast en maken een minuscuul gaatje in de huid. Tijdens een behandeling krijgt de patiënt biologische actieve stoffen van deze levende naald. De bloedzuiger zuigt het bloed van de patiënt op en spuit zijn speeksel met biologische actieve stoffen in het bloed van de patiënt. Zo n behandeling is voor een patiënt vrijwel pijnloos.

Waarom zijn deze stoffen zo belangrijk?

Ze herstellen de storingen van de bloedcirculatie. Het is nu al bekend dat de oorzaak van vrij veel voorkomende ziekten zoals TIA,trombose van aderen, hartinfarcten, herseninfarcten, ziekten van de wervelkolom, pijnsyndroom en dergelijke veroorzaakt worden door storingen in de bloedcirculatie. De biologische actieve stoffen van de bloedzuiger lossen deze storingen(cholesterol plaques,klontertjes en trombose) in de bloedcirculatie op een natuurlijke manier op en het bloed kan weer vrij circuleren, zuurstof en voedingsstoffen aanvoeren en koolzuurgas en afvalstoffen afvoeren, met als gevolg dat het aangedane orgaan verder weer goed kan functioneren. De bloedzuiger werkt in de kern van de oorzaak van de vele ziekten, daarom is hun werk zo effectief.

Bloedzuigers helpen bij klachten die te maken hebben met ontstekingen en wondgenezing. Denk bijvoorbeeld aan slijmbeursontstekingen in de schouder en andere gewrichten,reuma,artritis,sudeck, voetbalknie en tenniselleboog. Ook bij hormonale problemen, migraine, slecht helende wonden, jicht, gordelroos en nog tal van andere aandoeningen werkt deze therapie uitstekend.

De bloedzuiger therapie behoort tot de aloude traditionele natuurheelkundige methoden, die in toenemende geliefdheid aan de orde is. Sinds kranten bloedzuigers opnieuw aandachtig maken, omdat ze in de moderne ongevalchirurgie vaak een helpende hand bieden, het helingsproces bij afgescheiden en ook weer aangenaaide ledematen herstellen, is de therapie met de kleine bloedzuiger weer een welgevraagde methode geworden. In het verleden tot enkele eeuwen terug, was de zwarte bloedzuiger met de bijna duimgrote lengte, zeker in die tijd nog een standaard begrip. Ook vandaag de dag bedienen artsen en chirurgen zich meer en meer van dit klein tweeslachtig (hermafrodiet) beestje. Het succes ervan is erg groot. De geneeskrachtige werking bij bloedzuigertherapie berust op stoffen, die het zuigende diertje in de beetwond afgeeft. Van grote speciale betekenis is vooral de ontstekingsremmende- en stollingsremmende enzymstof hirudine.

Niemand hoeft bang te zijn voor deze behandelmethode, want de therapie is pijnloos, men voelt de zuigbeet nauwelijks. Heeft het beestje zich eenmaal volgezogen, dan laat hij los. Het nietig klein gemaakt wondje, die het achterlaat, zal nog enige tijd wat nabloeden. Met de bloedzuigerbeet kunnen GEEN besmettelijke ziektes overgedragen worden, dit is absoluut uitgesloten. De bloedzuiger worden in epidemievrije vijvers gekwekt onder controle van vakbekwame dierenartsen. Ze verblijven in quarantaine en worden slechts eenmaal gebruikt.