Voetreflexologie

Voetreflexologie herstelt en of onderhoudt de energiedoorstroming in gans het lichaam. Deze doorstroming van energie is de basis van onze gezondheid. Een ziekte is dus een verstoring of een blokkade van de energie doorstroming. Elk orgaan en alle lichaamsdelen worden gereflecteerd zowel op de voeten als op de handen, de oren en zelfs in het gezicht. Dit noemen we de reflexzones. Door massage, druk en of warmte toediening van de masseur kan je de blokkade of energie verstoringen en dus de gezondheid in het lichaam herstellen of behouden door preventief te behandelen. 
 
Voetreflexologie is niet alleen en prettige maar ook een veilige methode. Naast de reflexologie kan je de genezing ook nog bevorderen door een gezonde voeding, het leren ontspannen van het lichaam door een ontspannende massage hotstone, kruidenstempelmassage en ook d.m.v. bachbloesems. Af en toe kan je ook wat bijverschijnselen hebben tijdens de behandeling, dit hangt natuurlijk af van persoon tot persoon. Symptonen die hier kunnen optreden zijn: koud of warm krijgen meer zweten opkomende emoties…
 
Na de behandeling kan je ook wel een beetje duizelig zijn of het gevoel hebben van te zweven of op wolkjes te lopen. Je kunt je blijer voelen en meer energie hebben. Maar je kunt ook wat lomer zijn. Dit hangt natuurlijk allemaal af van de klachten en of blokkades en van persoon tot persoon. Dagen of zelfs al uren na de behandeling kan je urine donkerder worden doordat er afvalstoffen losgekomen zijn die het lichaam moeten verlaten. Je klachten die ja had kunnen even erger worden maar daarna verdwijnen ze weer. Je kunt wisselende gevoelens ervaren op allerlei gebied doordat je lichaam zich herstelt en weer in harmonie begint te komen. Heel veel drinken is de boodschap zodat de afvalstoffen mee afgevoerd kunnen worden via de nieren en de urine. Voetreflexologie is geen geneeswijze. Het harmoniseert en relaxeert eerder het lichaam en stimuleert het om zichzelf te genezen. 
 
Dus een voetreflexoloog geneest niet maar helpt het lichaam zichzelf te genezen en hij gaat er vanuit dat het lichaam als geheel wordt behandeld en niet alleen de plaatsen onder de voet waar de pijn of blokkade zit. Bij een klacht van de klant zal dit gedurende de massage merkbaar worden door pijn, jeuk, verandering van kleur of fellere transpiratie. De plaats waar deze klachten zich voordoen onder de voet geeft weer welk orgaan of lichaams deel niet goed functioneert.Wanneer de klacht of blokkade is verdwenen is het lichaam in staat zichzelf te genezen.