Ontspanningsmassage

Omgekeerd evenredig met de vooruitgang van de nieuwe technologieën (tel, fax, gsm,…) en de komst van de computer gestuurde samenleving vermindert de intensiteit van onze persoonlijke contacten . Langs het internet dient zich een virtuele realiteit aan . We chatten met de halve wereld via ons computerklavier, nemen deel aan vergaderingen via ons beeldscherm, nemen deel aan interactieve spelletjes zonder onze tegenstrevers te kennen en bekijken de voor ons geselecteerde informatie vanuit onze luie stoel.

In onze westerse samenleving met zijn strenge dualiteit tussen de mens als verstandswezen enerzijds en als stoffelijk lichaam anderzijds, wordt fysiek contact alleen getolereerd tijdens het uitoefenen van bepaalde beroepen zoals artsen, verplegers, kinesisten, enz. Tijdens onze kinderjaren (strelen , knuffelen), bij verliefde koppeltjes (omarmen, kussen) en in de seksualiteit.

Kortom we zijn in een lichamelijk contactarme maatschappij terechtgekomen, waarin wij veel minder aanraken en ook steeds minder aangeraakt worden, zelfs binnen onze eigen bloed-of aanverwantschap (geliefden, gezin, familie, enz.). Wij geraken uit ons evenwicht en ontwikkelen allerlei klachten zoals: stijve nek, pijnlijke schouders, rugpijn, versnelde hartslag, verhoogde bloeddruk, maag –en darmstoornissen, hoofdpijn, lusteloosheid, slapeloosheid, verminderde libido, stress, depressies…)

 

Hier is een middel om dit evenwicht te herstellen : " MASSAGE "

 

Massage is een van de gemakkelijkste manieren om lichamelijk en geestelijk terug gezond te worden en het ook te blijven. Het hoofddoel van een massage is je helemaal te ontspannen, je overtollige stress weg te nemen en je nieuwe levensenergie te geven.

Massage beantwoordt aan een diepmenselijk verlangen van iedereen naar geborgenheid, weten dat er voor je gezorgd wordt, dat men bekommerd is om jou. Maar je hoeft natuurlijk niet ziek te zijn om jezelf eens lekker te laten verwennen. Massage werkt bovendien preventief tegen stress en alle andere bovengenoemde kwalen.

Massage is een uitwisseling van energie, voor de een fijn om te ontvangen, voor de andere fijn om te geven. Zowel de ontvanger als de gever hebben er wat aan. Al veel te lang rusten er bij ons een taboe en vele vooroordelen op lichaamsmassage. Het is toch jammer dat zo weinig mensen het genot van een goede massage te krijgen niet durven ervaren.Wie zich goed in zijn vel voelt kent immers succes in alles wat hij of zij onderneemt en word ook minder vlug ziek.

MASSAGE is een eeuwenoude kunst en een middel om mensen te genezen, te helen. Ze geeft een intense en diepe ontspanning en stimuleert tot herstel van elk onevenwicht. Vele massagevormen hebben hun oorsprong in het Oosten waar men de mens in zijn totaliteit benadert. Bij een onevenwicht(bij ons aandoening of ziekte), gaan zij een energetische stimulans geven waardoor het genezing proces op gang gebracht wordt. Het lichaam heeft zijn eigen wijsheid dat streeft naar harmonie en evenwicht. Door massage leren we terug contact maken met ons lichaam, onze gevoelens , ons ganse zijn.