Biografie

Alles begon meer dan 20 jaar geleden toen Eddy zijn eerste massagelessen kreeg van Marie-Therese in drie delen van dertig lesuren. Hier leerde hij reeds een volledige massage geven. Naderhand bleek dit de beste leerschool en tevens de beste leermeester die hij zich kon wensen. Onlangs nog werd Marie–Therese zelf door Eddy gemasseerd, want na al die jaren hebben Marie-Therese en Eddy nog regelmatig contact met elkaar. Toen Eddy haar vroeg hoe ze de massage vond kreeg hij niet meteen antwoord, maar de dag nadien kreeg hij de mooiste mail en het mooiste compliment dat hij zich kon voorstellen. “Jij masseert met liefde en respect voor je klant en de leerling is zelf een meester geworden.” Dit was het grootste compliment dat hij kon krijgen.

Nadien heeft Eddy nog een jaar avondschool gevolgd in het Atheneum van Tessenderlo.
In de massageschool van Diepenbeek kreeg hij ook nog vervolmakinglessen. Ook woonde hij nog een workshop Ayurvedische massage bij in de massageschool van Diepenbeek. Daarna volgde nog een jaar lessen in de Shiatsu school te Scherpenheuvel.

Een workshop stoelmassage in Ridderkerk (Nederland) bij Heathlove en Hotstone 1,2,3 en 4 bij Kees en Yvonne in Haarlem (Nederland) waren de volgende stappen. Ook de kruidenstempel massage leerde hij bij Kees en Yvonne die het principe huldigen van met geest, ziel en lichaam in balans te zijn.

Reiki 1,2,en 3 werd hij machtig bij Annie B. in Paal-Beringen en sinds mei 2006 werd Eddy ingewijd als Reiki Master door Mark de Swert in Antwerpen.

De jaren die daarop volgden heeft Eddy nog bijscholingen gevolgd in de wellnes academie te Hasselt van Sportmassage, Aromatherapie, Anatomie en fysiologie van het menselijk lichaam. Nadien behaalde hij ook het Officiële diploma van Massagetherapeut in de wellness academie van Hasselt. Na deze periode deed hij ook nog bijscholingen in de voetreflexologie bij Lydie Schoenmaekers.

Sinds einde juni 2008 behaalde Eddy de titel van Massagoloog. Massagologen zijn de meesters in de massagekunst. Dus dit is de top in de massagewereld. Een massagoloog beschikt over vaardigheden in de relaxatiemassage, shiatsu, voetreflexologie, hotstonemassage, kruidenstempelmassage, cuppingmassage, sportmassage en ayurvedische massage. Hij is tevens op de hoogte van de anatomie en de pathologie van het lichaam en heeft de kennis om te werken met aromatherapie. Dus reden genoeg om je aan zijn handen toe te vertrouwen.